برنامه توسعهیی سازمان ملل متحد در افغانستان در نشستی با ابراز نگرانی از اوضاع بد اقتصادی مردم افغانستان میگوید که میلیونها تن در این کشور با چالشهای اقتصادی روبرو اند.
رییس این نهاد، کمکهای بشری به افغانستان را بسنده نمیداند و تأکید میورزد که بدون توسعه اقتصادی، افغانستان با ثبات نخواهد شد.
عبدالله الدرداری، مسوول برنامه توسعهیی سازمان ملل در افغانستان گفت: «با آنکه عملیاتهای بشری بسیار مهم اند، اما بسنده نیستند و ما نیاز به تامین معیشت مردم داریم. علت تمرکز بر معیشت مردم افزون بر اینکه میلیونها تن از اوضاع بشری رنج میبرند، این است که میلیونها تن دیگر در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار دارند. ما میخواهیم به گونه روشن بگویم که اگر میخواهیم بحران بشری در افغانستان را کاهش بدهیم، نیاز به تامین معیشت مردم داریم.»
از سویی هم، برنامه جهانی غذای سازمان ملل در تویتی از ادامه کمکهای بشری به افغانستان خبر میدهد. برنامه جهانی غذا یا «دبلیو اف پی» میگوید که به کمک افراد نیازمند در سراسر افغانستان ادامه میدهد و تنها در بدخشان در سه ماه گذشته به ۹۰۰ هزار تن کمک کرده است.
در همین حال، مسوولان در وزارت اقتصاد میگویند که در تلاش اند تا مشاغل کوچک با سرمایهگذاریهای داخلی را تقویت کنند.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد در این باره گفت: «ما در راستای جلب سرمایهگذاری خارجی و همچنان موسسات خارجی موفق استیم و در بعد داخلی هم تلاش میکنیم که مشاغل کوچک با سرمایهگذاریهای داخلی را ایجاد و تقویت کنیم.»
عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسایل اقتصادی گفت: «دنیا با افغانستان تعامل کنند، تعزیرات اقتصادی رفع شود، ذخایر ارزی افغانستان آزاد شود و پروژههای انکشافی که از سوی بانک جهانی تمویل میشد، دوباره حرکت داده شود تا اشتغالزایی صورت بگیرد و مشکل نقدینگی حل شود.»
بر بنیاد آمارهای سازمان ملل متحد، هم اکنون ۲۳ میلیون تن در افغانستان با گرسنگی شدید روبرو اند و ۹۵ درصد مردم افغانستان غذای کافی برای خوردن در سه وعده غذایی ندارند.